fredag 21 juni 2013

AUCKLAND

Äntligen framme i Auckland, Nya Zeeland! Vi kom fram men tyvärr utan bagage, så spenderade någon timme pratandes med bagage service där personalen var otroligt roliga, vi pratade om allt och de skämtade med varandra vem som var sämst på att åka skidor :P De frågade om vi hade ombyten och så och vi sa jaja men det är lugnt! Inga problem! Vi har ett ombyte... Då tog han fram ett formulär och sa att vi skulle få engar att köpa kläder för! Jamen gud så trevligt tänkte vi! Så fick vi 320 dollar, vi var tacksamma och tittade på varandra frågandes, vi hade inte det blekaste hur mycket det var! Hade inte tänkt tanken att kolla upp valutavärdet på dollarn! Vi reda på senare under dagen att 1 dollar är ca 5,6kr vilket betyder att vi fick ca 1600kr! Pröjsade all mat och hostel! Pretty awesome start :)

Vi kom till auckland väldigt tidigt på morgonen så första dagen så fixade vi telefonnummer och bankkonto, och alla var så otroligt trevliga, alltså Nya Zeelands befolkning 
- Serviceminded - med ett ord! Och folk tycker att svenskar är serviceminded! They should see NZ! Vi pratade och pratade för det är ju så kul att prata engelska :) När vi skaffade simkort och mobilnummer så blev det knas för dennis, funkade inte riktigt och vi blev rädda att han hade en låst mobil. Sedan visade det sig att killen i butiken hade satt simkortet uppochner :P

På vårt hostel så hade vi ett rum utan fönster med en tegel-fondvägg. Alla på vandrarhemmet var så himla trevliga och vi pratade massor med dem! De gav massa bra tips. Och alltså det är så kul att komma till ett land där alla pratar perfekt awesome engelska och ändå är så otroligt mångkulturellt! Ingen är ju lik den andra och det finns ingen typisk "Nya Zeeland-look" som i Sverige - blond och blåa ögon.

Sedan fick vi träffa våra kära svenska vänner och deras två polare från slovenien. Vi svenskar hade houdiniklubb och här har vi Mia! Och den här bilden blev rätt cool, ser ut att vara färg på halva bilden och svartvit på andra sidan. IPhone :)

Sushi på NIKKO Sushi & Sake Bar. Alltså jag tänkte att man kan ju inte bli mätt på 10 sushibitar heller. Jamenar Sushibuffe på Rice trycker man ju lätt i sig 20st plus thaimat! Ja sushin här var ju 3 gånger så stor så man blev ganska mätt :) Det var näst intill omöjligt att stoppa en hel sushi munnen!
Sjuk vinterrea i hela Auckland så shoppade på mig lite grann! Vilket behövdes eftersom vi hade samma kläder sen hela flygresan, dock ett ombyte but still. 

Firade midsommar men var extremt jetlaggad... Sov 12h första natten och 5 timmar andra natten, vaknade upp 3 på natten (nz tid) helt superpigga. Dennis drog och tränade då haha.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar