onsdag 19 juni 2013

PARIS

      När vi vaknade upp 19 maj trodde jag inte att jag skulle få se Eiffeltornet! Vi kom fram till Paris och skulle vara där 8h. Och vi hade hört att vi var tvugna att checka ut vårat bagage i Paris för att vi skulle byta flygbolag.. Sen på Arlanda när vi checkade in packningen och skidorna så sa dem att vi inte behövde det, att de automatiskt skulle skickas vidare. Så då blev vi lättade! På planet sedan säger de "Alla måste hämta sitt bagage och checka ut - även de som har en annan slutdestination och byter flygbolag". När vi väl ska hämta bagagen så kommer det inte så vi får gå till bagage service. Vi har ju hört att det ofta blir att bagaget inte kommer hela vägen fram utan stannar på slutet för att kollas igenom och sådär i Nya Zeeland men att det löser sig på slutet, men att det inte ens kommer till första stoppet! I servicen säger det då säger det att de inte kan göra något utan att vi måste ta det på slutdestinationen. Då var vi ju bara tvugna att ta oss in till Eiffeltornet när vi ändå inte hade något bagage! :)

Vi köpte biljetter till "flygtåget" fr en hundring och kom fram, det var supervarmt och vi tog oss först till Notre Dame och fotade, och skulle ta tunnelbanan till Eiffeltornet, och tydligen så funkade tågkortet där också, så att ta sig in till Paris blev ju billigaste resan någonsin :)

Det var så coolt att se Eiffeltornet! Har ju alltid velat ha en klassisk pussbild framför och att jag faktiskt fick det var helt fantastiskt :) Dock de andra klassiska bilderna med att man står långt ifrån och håller i toppen hade vi inte tid med, vi hade ett ganska tajt schema i Paris!

När vi skulle vidare och se Triumfbågen och Louvren så började det att spöregna och vi behövde dessutom hinna käka middag, så hann tyvärr inte se det för ville ju inte att ryggsäckarna med datorerna och allting skulle bli blött...Men det var roligt när dennis såg ut som Ringaren i Notre Dame med hans poncho med ryggan under, framför Notre Dame :)

Fransmän är inte duktiga på engelska alltså... och så många försäljare. Det var massa tjejer överallt runt Eiffeltornet som hade något slags formulär och försökte någonting som vi sa nej några gånger. Sen när vi stog där och tittade på tornet så kom två fram och frågade om de kunde få våran namnteckning för att stoppa nånting, och ja varför inte tänkte vi då, så höll dom på att pussa sig själva på händerna och ta på oss på armen och på kinden och allt möjligt weird...sen så sa dom att vi var tvugna att skänka pengar också men vi hade inte kontanter på oss så det gick ju inte då blev dom jättesura...


 Men Eiffeltornet och Paris - check! :D
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar